Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 5 grudnia 2024 03:18
Reklama

Portugalskie praktyki

Portugalskie praktyki

Portugalskie praktyki na najwyższym poziomie – przyszli informatycy i programiści CKZiU z certyfikatami oraz nowymi umiejętnościami zawodowymi.

Zakończyły się intensywne trzy tygodnie praktyk zawodowych w Portugalii, w trakcie których przyszli informatycy oraz programiści z CKZiU w Brodnicy doskonalili swoje umiejętności pod profesjonalnym nadzorem Beaty Psuty. Uczestnicy tego programu edukacyjnego, zrealizowanego we współpracy z partnerem projektu, firmą Edu Plus z Bragi, zdobyli nieocenione doświadczenie w międzynarodowym środowisku, rozwijając kluczowe kompetencje w dziedzinie technologii informatycznych. 

Podczas praktyk uczniowie doskonalili się w programowaniu w nowoczesnych językach, takich jak Python i Java, tworzyli zaawansowane aplikacje oraz zarządzali systemami baz danych. Szczególny nacisk położono na zagadnienia związane z cyberbezpieczeństwem oraz administracją sieciową, co pozwoliło uczestnikom na praktyczne zastosowanie nabytej wiedzy. Dodatkowo, program uwzględniał rozwój umiejętności pracy zespołowej w wielokulturowym środowisku oraz doskonalenie procesów analitycznych i optymalizacyjnych w projektach IT.

Każdy uczestnik zakończył praktyki z certyfikatem potwierdzającym uzyskane kwalifikacje, co stanowi ważny atut na rynku pracy zarówno krajowym, jak i międzynarodowym. Nowe umiejętności, które uczniowie wynieśli z tego doświadczenia, z pewnością przyczynią się do ich dalszego rozwoju zawodowego i sukcesów w branży technologicznej.

Praktyki zostały zrealizowane w ramach projektu „Europejskie doświadczenia drogowskazem gotowości do pracy w realiach współczesnego świata i biznesu” (nr 2023- 1-PL01-KA122-VET-000137215), współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego+ w ramach programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021- 2027 na zasadach Programu Erasmus+.

Opr. (v)/źródło i fot. CKZiU Brodnica



 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: LupusTreść komentarza: Narazie zabawa. Oglądaliśmy rzuty. Grzmi tylko oszczepniczka małolatka U-14. Za rok prawda o potędze wyjdzie albo nie. Kto wejdzie na bieżnię, ten jest lekkoatletą, a ten kto z nimi jest na bieżni jest trener z nazwy. Data dodania komentarza: 16.05.2023, 20:44Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Sukcesy brodnickich biegaczyAutor komentarza: KuracjuszkaTreść komentarza: Ale NUMER opisał super Redaktor Bogumił! A tak naprawdę - to z czekaniem do sanatorium - to też numer i to w kolejce długiej! A tyle dajemy na NFZ, by zdrowym być i marzyć, by mieć wciąż te dzieścia lat.. kuracjuszka, ale jeszcze bez numeru.....Data dodania komentarza: 11.05.2023, 20:13Źródło komentarza: Sanatoryjny numer 4457Autor komentarza: joko Treść komentarza: Niech się wasz trener nie chwali . Słyszałem ze dawniej jemu wszystkie plany przysyłał i był na obozach jakiś trener z Iławy. Dlatego w mukli miał nawet mistrzów Polski na 400m i w sztafetach. Teraz leci na jego planach, ale wyników medalowych to oni od 6 lat nie mają, bo z tego trenera zrezygnował. Mukla ma nawet dobry do LA stadion a lepiej żeby miała dobrego trenera do medali. Chyba że wpadnie mu jakiś zawodnik co był już mistrzem Polski, to może zrobi z niego mistrza województwa. Data dodania komentarza: 9.04.2023, 09:00Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Pot i ciężka pracaAutor komentarza: lolek Treść komentarza: Mierne ta wyniki latem mieliścieData dodania komentarza: 8.04.2023, 20:30Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Pot i ciężka pracaAutor komentarza: WiKTreść komentarza: Życzę powodzenia i zachwyconych gości. Oczywiście ciekawa jestem jak kaczka się udała?Data dodania komentarza: 7.04.2023, 23:17Źródło komentarza: Kaczka faszerowana kasząAutor komentarza: CzesiaTreść komentarza: Super Wiesiu! Takie danie po nowemu zrobię na te Święta, bo do tej pory głównym dodatkiem był ogrom jabłek... Dzięki za przepis.. Dam znać, jak smakowała gościom... pozdrawiam już z apetytem! CzesiaData dodania komentarza: 7.04.2023, 17:17Źródło komentarza: Kaczka faszerowana kaszą
Reklama
Reklama