Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 25 listopada 2024 14:40
Reklama

Tatar z łososia wędzonego na zimno

Tatar z łososia wędzonego na zimno

Jeśli lubią państwo ryby, a zwłaszcza tatar z nich przyrządzony, a boicie się jeść surowe mięso, to tatar z łososia wędzonego jest dla was. Można go przygotować dosłownie w kilka chwil, ale dobrze byłoby gdyby smaki mogły się przegryźć, chociaż z pół godziny. Przygotowanie nie wymaga nadmiernej pracy ani umiejętności. Dobrze doprawiony tatar z łososia wędzonego stanie się wspaniałym daniem na letnią kolację lub jako imprezowe danie. 

Składniki:

- 300 g wędzonego na zimno łososia w kawałku

- sok z 1/2 cytryny

- sól do smaku (łosoś może być słony)

- czarny pierz mielony do smaku

- 1- 2 łyżki koperku

- 2-3 niewielkie ogórki konserwowe

- kapary do smaku (opcjonalnie jeśli lubicie)

- średnia cebula 

- ulubione zioła 

Przygotowanie:

Zdjąć skórę i wyjąć wszystkie ości. Poszatkować dzwonko łososia wędzonego bez skóry i bez ości, na drobne kawałki, ale takie żeby nie zrobiła się papka. Rybę przełożyć do miski, dodać poszatkowaną na drobno cebulę i pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe, a także według smaku po trochę koperku i innych ziół. Ja dodałam dwa świeże listki lubczyku, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek. Wymieszać. Jeśli tatar jest suchy można dodać trochę oliwy lub bezsmakowego oleju. Ułożyć na półmisku kulki z tatara i udekorować, schłodzić i podać.

Moja rada: jeśli ktoś nie lubi cebuli, nie jest ona konieczna.

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: LupusTreść komentarza: Narazie zabawa. Oglądaliśmy rzuty. Grzmi tylko oszczepniczka małolatka U-14. Za rok prawda o potędze wyjdzie albo nie. Kto wejdzie na bieżnię, ten jest lekkoatletą, a ten kto z nimi jest na bieżni jest trener z nazwy. Data dodania komentarza: 16.05.2023, 20:44Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Sukcesy brodnickich biegaczyAutor komentarza: KuracjuszkaTreść komentarza: Ale NUMER opisał super Redaktor Bogumił! A tak naprawdę - to z czekaniem do sanatorium - to też numer i to w kolejce długiej! A tyle dajemy na NFZ, by zdrowym być i marzyć, by mieć wciąż te dzieścia lat.. kuracjuszka, ale jeszcze bez numeru.....Data dodania komentarza: 11.05.2023, 20:13Źródło komentarza: Sanatoryjny numer 4457Autor komentarza: joko Treść komentarza: Niech się wasz trener nie chwali . Słyszałem ze dawniej jemu wszystkie plany przysyłał i był na obozach jakiś trener z Iławy. Dlatego w mukli miał nawet mistrzów Polski na 400m i w sztafetach. Teraz leci na jego planach, ale wyników medalowych to oni od 6 lat nie mają, bo z tego trenera zrezygnował. Mukla ma nawet dobry do LA stadion a lepiej żeby miała dobrego trenera do medali. Chyba że wpadnie mu jakiś zawodnik co był już mistrzem Polski, to może zrobi z niego mistrza województwa. Data dodania komentarza: 9.04.2023, 09:00Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Pot i ciężka pracaAutor komentarza: lolek Treść komentarza: Mierne ta wyniki latem mieliścieData dodania komentarza: 8.04.2023, 20:30Źródło komentarza: Lekkoatletyka. Pot i ciężka pracaAutor komentarza: WiKTreść komentarza: Życzę powodzenia i zachwyconych gości. Oczywiście ciekawa jestem jak kaczka się udała?Data dodania komentarza: 7.04.2023, 23:17Źródło komentarza: Kaczka faszerowana kasząAutor komentarza: CzesiaTreść komentarza: Super Wiesiu! Takie danie po nowemu zrobię na te Święta, bo do tej pory głównym dodatkiem był ogrom jabłek... Dzięki za przepis.. Dam znać, jak smakowała gościom... pozdrawiam już z apetytem! CzesiaData dodania komentarza: 7.04.2023, 17:17Źródło komentarza: Kaczka faszerowana kaszą
Reklamadotacje rpo
Reklama