Nieodłącznym elementem dorocznej jesiennej kampanii gęsinowej jest serwowanie potraw ze znakomitego gęsiego mięsa przez restauracje z całej Polski. Liczba lokali gastronomicznych biorących udział w akcji „Czas na gęsinę” stale wzrasta. Zachęcamy do udziału w tegorocznej akcji.
Restauracje mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.
Obecnie odnotowano blisko sto zgłoszeń. Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce „Restauracje” po zakończeniu naboru.
- Udział w kampanii jest oczywiście dla restauratorów opłacalny, co potwierdziły doświadczenia z lat poprzednich. Ale najwięcej na atrakcyjnym sezonowym poszerzeniu menu zyskają smakosze. Bo kujawsko-pomorska gęsina to prawdziwe „niebo w gębie” – zachęca marszałek Piotr Całbecki.
Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Co więcej, restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów - lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl
Do dzielenia się swoimi opiniami na temat lokali serwujących gęsinę i promowania naszej akcji zachęcamy krytyków, dziennikarzy i blogerów kulinarnych, dla których przygotowaliśmy vouchery do wykorzystania w restauracjach.
(bd)
Napisz komentarz
Komentarze